Aan welk tarief word ik terugbetaald voor het laden thuis?

Hoewel het mogelijk is dat jouw werkgever heeft geopteerd voor een vast bedrag per maand (in dit geval vraag je dit het beste aan je werkgever😉), kiezen de meeste werkgevers er voor om gebruik te maken van onze CREG-formule. Hierbij kijken wij steeds naar de gemiddelde elektriciteitsprijs van België die werd gepubliceerd door de Commissie voor de Regulering van de Elektriciteit en het Gas, oftewel de CREG.

Let op! Wij passen steeds het tarief toe dat werd gepubliceerd met betrekking tot de maand, twee maanden vóór de laadperiode. Met andere woorden, voor de laadsessies van april, wordt het gemiddelde tarief van februari toegepast. Deze laadsessies worden vergoed in mei. We doen dit omdat de CREG geregeld met vertraging publiceert en we graag consistentie willen bieden.

 

Hieronder vind je een tabel met de tarieven die we dit jaar hebben gehanteerd.

 

Tarieven (p/kWh, incl btw)
laadsessies van dec-23 0,340
laadsessies van jan-24 0,340
laadsessies van feb-24 0,3361

 

De publicaties van de CREG kun je hier vinden. In overeenkomst met EV Belgium, de representatieve federatie rondom EV charging in Belgie, is er in de sector besloten om de tabel ‘residentieel DC 8000kWh – digitale teller met EV’ als referentie te gebruiken voor de terugbetalingen. Indien er een ander (vast) bedrag is afgesproken tussen de werkgever en de werknemer zal dit expliciet vermeld worden bij de aanvraag van deze service.

Heeft dit antwoord u geholpen?