Een nieuwe laadpaal toevoegen (Zakelijke klant (Business Client))

Nadat je de laadpaalop je locatie hebt geïnstalleerd, kun je een nieuwe laadpaal aan EVA toevoegen.  Opmerking: Afhankelijk van de voorinstellingen die een (andere) Beheerder / Fleetmanager (Administrator / Fleet Manager) voor de organisatie heeft ingesteld, kunnen de gegevens in sommige stappen al zijn ingevuld. Stap voor stap:

 1. Navigeer naar het tabblad ‘Beheer’ (Administration).
 2. Klik op ‘Laadpaal’ (Chargers) in de navigatiebalk links op het scherm.
 3. Klik op ‘Nieuwe laadpaal’ (New charger).
 4. Voer het serienummer van je laadpaal in, dat op de laadpaalis vermeld.
 5. Geef de locatie van de laadpaal op door je adres in te voeren. Verplaats het merkteken op de kaart naar de exacte locatie. Klik hiervoor op het pictogram en versleep het.
 6. Stel nu de laadpaal correct in:
  1. Bepaal eerst welk type laadpaal je hebt. Is je laadpaal uitgerust met een RFID-lezer of maak je gebruik van het Plug & Play-systeem? Als je een Plug & Play-laadpaal hebt, ga dan verder met stap 7.
  2. Je RFID-lezer ondersteunt publiek laden. Je kunt ervoor kiezen om gastladen in of uit te schakelen. Als je gastladen uitschakelt, ga dan verder met stap 7. Als je publiek opladen inschakelt, ga dan verder met de volgende stap hieronder.
  3. Als je publiek opladen toestaat, verschijnt er een scherm waarin je betalingsopties kunt instellen. Als je ‘Blink-vergoeding’ (Blink Fee) kiest, zal je laadpaal op de kaart met laadpalen verschijnen als een publieke Blue Corner-laadpaal.
  4. In deze stap kun je uitzonderingen toevoegen. Voeg laadpassen toe die gratis mogen opladen.
  5. Beslis nu of je laadpaal zichtbaar zal zijn op de publieke laadkaart. Als je in stap 6c kiest voor ‘Blink-vergoeding’ (Blink Fee) zul je alleen ‘Ja’ (Yes) kunnen kiezen.
 7. Gefeliciteerd! Het is je gelukt! Je laadpaal is nu volledig ingesteld. Controleer nu je instellingen en ga terug als je iets wilt wijzigen.