Hoe laad ik mijn voertuig op bij een publiek laadstation?

Toegangscontrole! De laadpas

Om toegang te krijgen tot een publiek laadstation, heb je eerst en vooral een apparaat voor toegangscontrole nodig. Hoewel apps voor smartphones in opmars zijn, is de RFID-kaart (de zogeheten laadpas) nog altijd het meestgebruikte toegangsmiddel. Je kunt er gratis eentje aanvragen bij Blink Charging.

Hoe gaat het laden in zijn werk?

Om met je elektrische (hybride) voertuig te kunnen rijden, moet je de accu van je voertuig van stroom voorzien. Dit proces wordt in de volgende stappen duidelijk uitgelegd:

  1. Parkeer je voertuig in de buurt van een laadstation.b
  2. De ledlampjes op het laadstation geven de status van het laadstation aan. Wanneer de lampjes groen zijn, is het laadstation beschikbaar en klaar voor gebruik. Als de leds rood zijn, is er een storing in het laadstation. Als een Blink laadstation defect is, kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Bel +32 (0)78 48 10 77 of e-mail naar support.be@blinkcharging.com. Wordt het laadstation door een andere partij geëxploiteerd, volg dan de instructies op de sticker om contact op te nemen met de exploitant.
  3. Als je je elektrische voertuig wilt opladen, sluit je het met de hiervoor bestemde laadkabel aan op het laadstation.
  4. De laadkabel heeft een mannelijk uiteinde. Sluit dit uiteinde aan op het laadstation. Aan de andere kant heeft de oplaadkabel een vrouwelijk uiteinde. Dat uiteinde sluit je aan op je elektrische voertuig.
  5. Nadat je je voertuig correct op het laadstation hebt aangesloten, houd je je laadpas voor de aangegeven plaats (de RFID-lezer) op het laadstation.
  6. De ledlampjes zullen nu blauw worden. Dit betekent dat je voertuig wordt opgeladen. Controleer dit altijd in het voertuig voordat je het verlaat.
  7. Nadat je met je laadpas de laadtransactie hebt gestart, wordt de laadkabel vergrendeld, zodat deze niet kan worden verwijderd. Dit is ter beveiliging van je laadsessie.
  8. Wanneer de accu van je voertuig volledig opgeladen is, worden de ledlampjes lichtblauw. Het laadstation stopt automatisch met het laden van je accu. De laadkabel tussen je voertuig en het laadstation blijft wel vergrendeld tot je de laadtransactie beëindigt zoals beschreven in de volgende stap.
  9. Om je laadsessie te beëindigen, houd je je laadpas voor de aangegeven plaats (de RFID-lezer) op het laadstation. De ledlampjes worden nu groen.
  10. Zodra de ledlampjes groen zijn, wordt de laadkabel automatisch ontgrendeld. Je kunt dan de laadkabel veilig loskoppelen van je voertuig en het laadstation. Je laadsessie is nu voltooid.