Gebruikersrollen: een overzicht

In EVA zijn de gebruikersrollen onderverdeeld in 2 categorieën:

1. Fleetmanagers / Beheerders (Fleet Managers / Administrators):
alle gebruikers die gemachtigd zijn om andere gebruikers (bestuurders) in hun organisatie in te stellen, te bewerken en te beheren. Zij mogen financiële beslissingen nemen (bv. terugbetaling, laadtarieven e.d.) en laadpassen en laadpalen dienovereenkomstig instellen.

Typen Blink-klanten die de gebruikersrol ‘Fleetmanager / Beheerder’ (Fleet Manager / Administrator) toegewezen krijgen:

• Zakelijke klant (Business Client) (Manager / HR-medewerkers)
  • Fleetmanager (Fleet Manager)
  • Fleetmanager leasing ((Fleet Manager (leasing))
  • Particuliere gebruiker (Private user)

2. Bestuurders / Gebruikers (Drivers / Users):

deze gebruikers kunnen hun verbruik instellen en controleren.  Zij kunnen ook nieuwe laadpalen toevoegen, maar geen financiële beslissingen nemen. Hun financiële instellingen (bv. terugbetaling, laadtarieven e.d.) worden ingesteld en beheerd door de Fleetmanager (Fleet Manager) of hogergeplaatste Beheerders (Administrators) in hun organisatie.

Type Blink-klant dat de gebruikersrol ‘Bestuurder / Gebruiker’ (Driver / User) toegewezen krijgt:

• Werknemers (Employees)